Facebook

Katten

Het kattenpension is voor onbepaalde tijd gesloten

Rust, comfort, aandacht. En altijd droogvoer binnen pootbereik, de radio gezellig aan, meer dan genoeg plekjes om lekker op jezelf te zijn, voor het slapen gaan nog wat lekkers en een aai van iemand die weet hoe je heet. Dat krijgt een kat op dierenpension Zevenbuiten. We kennen de katten bij naam: elke kat is er één. Speciaal voer, medicijnen, even een borstel erover of gewoon een beetje in de gaten houden, er is veel mogelijk als het om welzijn en gezondheid van uw kat gaat.

Solitaire huisvesting

Uw kat wordt in principe alleen gehuisvest of samen wanneer er meerdere dieren zijn van één eigenaar. Het verblijf is verticaal ingericht met meerdere rustplanken, kattenbak, water, krabmogelijkheden en mandje. De solitaire huisvesting is vanwege het eten. Een kat is gevoelig voor verandering van omgeving en hierdoor eten ze in het begin soms slechter. Aangezien een kat dagelijks frequent moet eten en geen dag zonder eten kan, is dit zeer belangrijk. Wij adviseren u om uw kat een oude handdoek met de geur van thuis mee te geven. Dit helpt uw kat om zich sneller thuis te voelen.
De kattenverblijven zijn het hele jaar door op kamertemperatuur. Alle katten zijn welkom, ook ongecastreerde katers, omdat de katten een individueel hok krijgen en als de katten uit 1 gezin komen, kunnen ze natuurlijk bij elkaar zitten.

Katten-etenVoeding

Er is de hele dag droogvoer in overvloed. ’s Morgens bieden we voor de liefhebbers lekker natvoer aan. De ruimtes voor de katten bestaan uit 2 of 3 etages. Katten eten en drinken niet graag naast de kattenbak en ze liggen graag hoog, vanwege het overzicht.

Eten binnen 24 uur 

Wij hebben de norm gesteld dat elke kat binnen 24 uur moet eten en drinken. We beginnen daarom al snel met verleidingstrucs om de kat zelf te laten eten en drinken. Is er na 24 uur nog niet gegeten, dan gaan we het voer toedienen. We geven voer met water in het bekje van de kat of geven met een pipetje water. Dit doen we op een rustige en respectvolle manier. Het toedienen van een beetje voer is meestal voldoende om uw kat zelf te laten gaan eten.

Katten-verzorgenVerzorging

De verblijven worden iedere dag schoongemaakt. Uw kat krijgt iedere dag een schone waterbak, kattenbak en indien nodig een schone mand met kleed. Ook wordt nauwkeurig bijgehouden of uw kat heeft gedronken en gegeten en hoe de ontlasting is. Dit zijn goede indicatoren over de gezondheid van uw kat. Ook wordt uw kat dan aangehaald en even bekeken. Gedurende de dag worden controle ronden gedaan en aandacht gegeven. U Iedere kat krijgt zijn eigen bakje voer. Droogvoer en nat voer. of w kat wordt 2 maal per dag

Medicijnen en speciaal dieetvoer

Medicijnen of speciaal dieetvoer, op voorschrift van de dierenarts, dient u zelf mee te brengen. Dieetvoer of medicijn nemen we alleen aan in de originele verpakking en met bijsluiter. Dieetvoer moet u zelf meenemen.

Medicijnen

Als uw kat specifiek voer krijgt of een dieet volgt, kunt u ook eigen voer meegeven.

Kattenbak

Wij zorgen dat dat volgens uw instructies wordt klaargemaakt en aangeboden. Onze opvang is echter kleinschalig, we kennen onze gasten bij naam en dat stelt ons in staat ze ook individueel goed in de gaten te houden. We kunnen er dus op toezien dat uw kat in ieder geval zijn eigen voer eet.

Een strikt dieet (beslist geen ander voer dan dieetvoer) is altijd haalbaar omdat uw kat in een individuele ruimte zit.

Met al deze activiteiten heeft uw kat gedurende de dag bijna elk uur wel een contactmoment met een dierenverzorger.


Verblijf

Kat-in-huis
Wennen

Bij aankomst krijgt elke gast in een wenverblijf alle tijd om de “kat uit de boom te kijken”.

Eigen mand, deken enz.

Dit hoeft niet te worden meegenomen want er is van alles om op te liggen, maar het kan soms helpen bij het wennen aan een nieuwe omgeving als je wat vertrouwds bij je hebt. Het meegeven van spullen is wel voor eigen risico.

Op de hoogte blijven van het wel en wee van mijn kat?

U kunt ons natuurlijk altijd bellen tussen 10.00-11.00 en 18.00-19.00 of mailen als u wilt weten hoe uw kat het heeft op zijn vakantieadres. De kleinschaligheid van dierenpension Zevenbuiten maakt dat we onze gasten bij naam kennen. U krijgt van ons altijd een eerlijk, specifiek beeld van hoe het uw kat vergaat, onze gasten. Transparantie staat bij ons voorop.

Speciale kattenverblijven

Seniorenkattenverblijven: voor katten die echt van hun oude dag aan het genieten zijn en aan lenigheid hebben moeten inboeten zijn er seniorensuites, die gelijkvloers zijn uitgevoerd.
Jongere katten in een gelijkvloerse kattenverblijf: er zijn ook jonger katten die om fysieke of medische redenen beter in een gelijkvloerse suite kunnen logeren. Bijvoorbeeld bij epilepsie of al ze een van de pootjes missen of blind en/of doof zijn.
Buitenverblijven katten
Het pension biedt ruimte aan maximaal 20 katten.


Weetjes

Weet u dat;
• inentingen tegen katten- en niesziekte wettelijk verplicht zijn
• het heel verstandig is uw kat(ten) tegen vlooien te behandelen
• u uw kattenpaspoort(en) of inentingsboekje(s) in het pension moet achter laten;
• uw kat bij ons heel anders kan zijn dan bij u thuis;
• wij alles doen om uw kat(ten) een goede vakantie bij ons te laten hebben;
• u altijd mag bellen tussen 10:00 – 11:00 uur en 18:00 – 19:00 uur om te vragen hoe het met uw kat(ten) is;
• wij daar altijd eerlijk op antwoorden;
• u op zaterdag na afspraak langs kunt komen voor een (gratis) rondleiding;
• u aan ons moet vertellen wat eventuele bijzonderheden van uw kat(ten) zijn;
• wij daar rekening mee kunnen houden en zo uw kat(ten) optimaal kunnen verzorgen;
• wij ook eventuele pillen en/of spuitjes kunnen en willen toedienen;
• wij niet geholpen katers en poezen niet in hetzelfde verblijf neerzetten;
• u voor het hoogseizoen tijdig moet reserveren.

• Indien nodig een vlooienbehandeling.