Facebook

Honden

Hoe is de accommodatie van uw hond geregeld?

De honden verblijven in kennels die gebouwd zijn in verbouwde en aangepaste stallen.

PupBinnenkennels

Uw hond beschikt over een ruime binnenkennel. Uw hond heeft een eigen mand met een schoon kleed op een bridge (ligvlonder). In de verblijven is adequate klimaatbeheersing (verwarming en ventilatie). Alle kennels worden iedere dag volledig gereinigd en voorzien van een schone waterbak. Gedurende de dag worden verschillende kennelronden gedaan om de dieren aandacht te geven en te controleren. Eventueel wordt het water aangevuld of de kennel verschoond.

Speelweides

Uw hond gaat meerdere keren per dag met een kennelmaatje los op de speelweide. Hier kunnen ze dollen met hun soortgenoten. Dat wij zorgvuldig te werk gaan bij het samenstellen van de groepjes is vanzelfsprekend. ‘s Morgens en aan het eind van de middag kort en op de dag wat langer, wanneer de weersomstandigheden dit toelaten (bij kou, regen of extreme hitte niet te lang). Op de speelweide kunnen de honden contact maken met honden op de andere speelweiden, maar ze kunnen elkaar niet aanraken.

Honden-rennenGroepsvorming

Uw hond wordt bij voorkeur in tweetallen, soms meer, gehuisvest. Deze koppels worden samengesteld op basis van sexe, grootte, leeftijd en gedrag. De honden van één huishouden worden samen gehuisvest, mits dit voor beide dieren leuk is. Anders worden ze waar mogelijk gekoppeld met een ander geschikt maatje. Uw hond worden alleen solitair gehuisvest, wanneer dit door omstandigheden noodzakelijk is (risico rassen, ziekte of ouderdom). Ook maken wij geen groepen van meer dan 4 honden. Pensionverblijf is doorgaans te kort om een stabiele groep te vormen en kan onnodig stress met zich meebrengen. Ons uitgangspunt is dat iedere hond het immers leuk moet hebben tijdens het verblijf. Dit lukt bij het beste bij groepjes van 2 à 4 honden.

Eigen spullen

U kan uw hond een oude deken/plaid of handdoek meegeven met het vertrouwde luchtje. Leg enkele dagen van tevoren een oude doek in zijn mand en breng die mee, zodat de hond iets van zichzelf heeft. U moet deze doek wel als verloren beschouwen. Om zoekraken te voorkomen worden halsbanden, kettingen en riemen mee teruggegeven aan de baas.

KennismakenWendag

Wilt u uw hond bij ons plaatsen maar heeft hij snel heimwee. Maak dan gebruik van onze wendag (10:00 – 18:00 u.) voor €8,00 voor nieuwe klanten. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Reizigersvoorlichting

Natuurlijk zullen we er alles aan doen om het verblijf van uw hond zo aangenaam mogelijk te maken. Maar het zijn en blijven levende wezens die risico’s kunnen lopen. De volgende risico’s kan uw hond tijdens het verblijf oplopen;
• Kennelhoest is een virusbesmetting waartegen uw hond gevaccineerd dient te zijn. Net als een griepvaccinatie geeft dit niet honderd procent zekerheid dat uw hond geen kennelhoest kan krijgen. Het gaat dan wel om een veel mildere vorm dan kennelhoest bij ongevaccineerde honden.
• Vechtpartijen doen zich vrijwel nooit voor. Immers, de honden ontmoeten elkaar niet zomaar onverwacht, maar worden door onze verzorg(st)ers zorgvuldig bij elkaar gezocht.
• Chronische ziektebeelden, zoals oorontstekingen en diarree, doen zich bij ons niet méér voor dan thuis.
• Onverwachte en niet te voorspellen ziekten, die ook thuis niet te voorzien zouden zijn geweest.
• Wij kunnen nooit de leefsituatie van een huiskamer nabootsen. Ondanks dat wij altijd alles in het werk zullen stellen om de omgeving schoon te houden, ontkomen we er haast niet aan dat de honden een ‘kennelgeur’ krijgen. Om de pensionprijs laag te houden en u niet op extra kosten te jagen, worden de honden niet in het pension gewassen maar kunt u dat thuis doen.


DogEten en drinken

Uw hond krijgt 1 per dag eten. Jonge dieren of zeer actieve dieren krijgen meerdere malen per dag eten. Het verstrekken van medicijnen of speciaal dieetvoer, op voorschrift van de dierenarts, is geen probleem en dient u zelf mee te brengen. Dieetvoer of medicijn nemen we alleen aan in de originele verpakking en met bijsluiter.
Wij voeren standaard droge brokken en eventueel diner en blikvoer aan de honden. Alle gasten krijgen hun eten apart, zodat we prima kunnen controleren of ze goed eten. Indien dat nodig is geven wij uw hond zijn eigen voer. We verzoeken u in dat geval wel om het eigen voer voor zijn hele verblijf mee te geven. Het is voor ons niet mogelijk om alle soorten voer op voorraad te hebben. Bovendien blijft voer na opening beperkt houdbaar. Hoewel wij geen kosten hebben aan het voer blijft de pensionprijs hetzelfde omdat het meer organisatie vraagt.


Vaccinatie

Vaccinatie honden

Wij vragen van u dat de honden altijd gevaccineerd moeten zijn, ook tegen kennelhoest.

Vlo-behandeling

Wij vragen van u dat de hond(en) vlo-vrij moeten zijn.


Vakantieprogramma

HerderDag 1
Als uw hond nooit eerder bij ons heeft gelogeerd, verloopt de eerste dag wat onzeker. Ook wordt er zo’n eerste dag soms niet of weinig gegeten.

Dag 2
De tweede dag gaat al een stuk beter, de kennelgenoot krijgt meer aandacht en een open speelse hond gaat al spelen. Vrijwel altijd wordt er al gegeten.

Vanaf dag 3
De derde dag herkent uw hond zijn verzorgers. Hij is vriendelijk en/of enthousiast en holt vrolijk op de speelplaatsen. Wij plaatsen uw hond met één of meer andere honden op de speelplaatsen, afhankelijk van zijn sociale mogelijkheden. Een angstige of terughoudende hond wordt steeds aan de riem uitgelaten, om zo de kennismaking met zijn vaste verzorg(st)ers te vergemakkelijken.