Facebook

Gezondheid

 tabletten-gevenMedische zorg

Wij verplichten ons uw huisdier een optimale verzorging te geven.
Medische behandelingen en medicijnen die tijdens het verblijf en door het verblijf bij ons noodzakelijk worden en die niet het gevolg zijn van een reeds bestaande klacht en/of afwijking worden in rekening gebracht.
Medicijnen, medische behandelingen/ingrepen of controlebeurten die tijdens het verblijf van uw hond noodzakelijk zijn, zullen altijd worden uitgevoerd. Daaronder vallen ook eventueel noodzakelijke operaties, bloedonderzoeken, opname in een specialistische dierenkliniek of het maken van röntgenfoto’s.


Dierenarts

Mocht er een dierenarts nodig zijn dan nemen wij eerst contact op met de arts waar uw hond of kat onder behandeling is. Is dit niet mogelijk dan wordt er gekozen voor de dierenartspraktijk die dienst heeft. Geef de adresgegevens door van uw dierenarts. Als uw kat(ten) of hond(en) tijdens zijn of haar verblijf bij ons onverhoopt iets onder de leden krijgt/krijgen of anderszins medische verzorging nodig heeft/hebben, zorgen we daar natuurlijk voor. Als we menen dat daar aanleiding toe is gaan we met hem of haar naar de dierenarts voor een deskundige behandeling. Als de situatie dat toelaat en u bent bereikbaar, raadplegen we u tevoren en houden we u desgewenst op de hoogte van het verdere verloop. De kosten van een eventuele behandeling en/of medicijnen verrekenen we met u bij het ophalen, uiteraard onder het overleggen van de factuur van de dierenarts.


Entingen

Inentingen honden

Honden moeten zijn ingeënt tegen parvo, hondenziekte en kennelhoest (maximaal 1 jaar. geleden) Voor deze inentingen (grote cocktail) geldt dat ze niet mogen zijn toegediend korter dan 3 weken voor de eerste pensiondag.
PAS OP: Indien de hond nog nooit met de Pneumadog is ingeënt, dient de inenting de allereerste keer tussen de 2e en 3de week herhaald te worden anders werkt hij niet! Wanneer de inentingen niet in orde zijn, wordt uw huisdier niet toegelaten. Op de eerste pensiondag dient u het inentingsboekje mee te brengen en achter te laten gedurende het verblijf van uw huisdier. Voor honden is het – door de dierenbescherming – verplicht gestelde dierenpaspoort vereist!
Vanzelfsprekend dient uw hond vrij te zijn van ongedierte (teken,vlooien). Indien nodig geven we een vlooienbehandeling, de kosten brengen wij in rekening bij ophalen.

Inentingen katten

We verwachten dat uw kat is ingeënt tegen kattenziekte en niesziekte. De entingen moeten uiterlijk 2 weken voor de verblijfsperiode gegeven zijn en in het paspoort of inentingsboekje zijn afgetekend door een dierenarts. Het inentingsboekje of paspoort altijd meebrengen, wij zijn verplicht het tijdens de verblijfsduur van uw kat bij ons in pension te hebben.

Er zijn vele verschillende vaccins op de markt voor honden en katten. Wij houden minimaal het advies van de fabrikanten  en dierenartsen aan. Verder geldt voor alle entingen dat deze niet tijdens het verblijf mogen verlopen.